Ga naar hoofdinhoud

Jumbo kiest voor dagelijks gebruiksgemak met LG Digital Signage

Achtergrond

Jumbo is één van de grootste supermarktketens van Nederland. Zij zijn door het hele land vertegenwoordigd in de herkenbare gele kleur. Jumbo is een zeer ambitieus bedrijf met groeiplannen binnen én buiten de supermarktbranche. Het hoofdkantoor van de keten is gevestigd in Veghel.

Uitdaging

De schaalgrootte van Jumbo en de dynamiek binnen de organisatie zorgen ervoor dat je als partner alert moet zijn en moet kunnen meebewegen. Jumbo wil dat mensen en middelen effectief worden ingezet. Daarbij spelen audiovisuele middelen een belangrijke rol. De toename van videobellen vraagt bijvoorbeeld om adequate beeld-, geluid- en microfoonvoorzieningen.

De juiste combinatie van hardware en software is voor het gebruiksgemak ook geen overbodige luxe. Een medewerker moet bijvoorbeeld direct zijn presentatie kunnen delen met collega’s of externe relaties, zonder eerst te moeten zoeken naar een afstandsbediening of de juiste knop. Dankzij de Display Power Management-instellingen van LG is het mogelijk om een scherm automatisch uit standby-stand te laten komen, op het moment dat het scherm een HDMI-signaal ontvangt. Het scherm toont dan direct de content van een aangesloten apparaat, zoals bijvoorbeeld een laptop. Wordt de verbinding verbroken, dan gaat het scherm na enige tijd weer vanzelf uit. Gezien de grote hoeveelheid vergaderruimtes wordt daarmee een significante energiebesparing gerealiseerd. Alle schermen zijn geschikt voor dagelijks en intensief gebruik.

Oplossingen en voordelen

Belangrijke ruimtes zoals Jumbo Radio, de Standup Room en de LaPlace Corner hebben extra veel impact dankzij de display oplossingen van LG. De audiovisuele oplossingen matchen met het interieur dankzij de LG videowalls. In de radiostudio van Jumbo Radio is een 98’’ monitor (type 98UM3F) ingezet. Hierop wordt informatie getoond die te maken heeft met de uitzending, zoals het actuele thema dat besproken wordt en de informatie die hoort bij het liedje dat speelt. Op de gevel van Jumbo Radio is tevens een uniek ultra stretch scherm (type 86BH5F) aan de gevel bevestigd.

In de vergaderruimtes zijn de voorzieningen, om een laptop aan te sluiten, overal gelijk. Of het nu via een HDMI-kabel of draadloos is – iedereen kan moeiteloos gebruik maken van de voorzieningen in de ruimtes. De schermformaten zijn optimaal aangepast aan de grootte van de ruimtes, waardoor alle content op de diverse formaten uitstekend leesbaar zijn. In de meeste vergaderruimtes is gekozen voor LG’s professional displays uit de UT640S-lijn en voor professionele monitoren uit de UL3E/G-lijn. In grotere presentatieruimtes zijn videowalls ingezet op basis van 6x de 49VL5F en 9x de 55LV35A.

Installatie

De installatie verliep gestructureerd. BeleefAV heeft op hun eigen locatie op voorhand alle schermen en randapparatuur geüpdatet, serienummers vastgelegd en alles gelabeld. Hierdoor konden de technici op locatie bij Jumbo snel en efficiënt werken. BeleefAV werkt met een digitaal platform waarin op een plattegrond per ruimte de instructies, foto’s en bijzonderheden vermeld zijn voor de installateurs. Daarin koppelen de installateurs ook hun werkzaamheden terug. Door goed overleg zijn de benodigde voorzieningen in de bouwfase al meegenomen, waardoor de installaties probleemloos verliepen.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG