Ga naar hoofdinhoud

Kohezie, dynamisch werken in alle comfort, zomer én winter

Achtergrond

Eline en Christophe bezochten twee jaar geleden een kantorenpand dat al vijftien jaar leeg stond. Ze waren instant verliefd op het kantoor met twee binnentuinen en veel natuurlijke lichtinval. Met de hulp van een architectenbureau ontwierpen ze een coworkingspace die voldoet aan alle comfort. Veertien bedrijven kunnen er terecht in een privékantoor. Daarnaast is er plaats voor tal van flexwerkers. Er is een grote gemeenschappelijke keuken en ontspanningsruimte zodat er naast het werk ook tijd is voor ‘play’. Een darts, pool, schommel en een kicker zijn aanwezig voor diegenen die een break willen nemen. Dat kan zelfs door een boek uit de bibliotheek te halen en het rustig te lezen in één van de gezellige hoekjes. De vergaderzalen werden genoemd naar Gentenaren met impact zoals Luc De Vos, Charlotte De Witte, Lieve Blancqaert… De seminarieruimte kan op volle capaciteit een groep van 150 personen verwelkomen, maar er kunnen ook beperktere meetings voor groepen tot 40 personen doorgaan. Gloednieuw is de podcastruimte, waardoor echt alle moderne faciliteiten aanwezig zijn.

Uitdaging

Kohezie wil dat bedrijven uiterst productief kunnen werken in hun kantoren, ze creëerden daarom een rustgevende en gemoedelijke sfeer met 160 planten. Het team investeerde in ergonomische stoelen en elektrische hoogteverstelbare bureaus. Maandelijks worden er onbijten, lunches en kleine events georganiseerd om de bedrijven aan elkaar te introduceren en de ‘cohesie’ te bevorderen. Om de productiviteit in de kantoren nog te bevorderen, legde Kohezie de lat hoog voor het binnenklimaat. “We wilden een installatie die kan koelen in de zomer en opwarmen in de winter”, zegt Christophe Garnier van Kohezie. “We kozen voor warmtepompen omdat we ook op ecologisch vlak ons steentje willen bijdragen. Een energiezuinige totaaloplossing voor het klimatiseren van de coworkingspace in Gent, daar gingen we voor.”

Oplossing

Om de bedrijven en medewerkers in alle lokalen van Kohezie de mogelijkheid te geven om zelf de temperatuur te regelen, vertrekt de coworkingspace van een centrale unit met individuele vertakkingen naar elke ruimte via een driepijpssysteem. Dat maakt het perfect mogelijk dat er in meerdere ruimtes gekoeld en tegelijk in andere ruimtes verwarmd kan worden. De LG Multi V met warmtepomp heeft hier alle capaciteiten voor en komt bij Kohezie even goed tot haar recht als in hotelomgevingen. Het ideale binnenklimaat kan overal individueel gecreëerd worden met slechts enkele drukken op de afstandsbediening. Zowel in de zomer, als er extra koeling nodig is, maar ook in de winter, als de temperaturen buiten zakken. “Wij kunnen zelf op voorhand de systemen activeren zodat onze klanten in een aangename omgeving hun werkdag kunnen beginnen. Willen ze het graag wat warmer of kouder, dan kunnen ze de standaardinstellingen eenvoudig aanpassen zoals ze het zelf willen”, zegt Christophe Garnier. Daarnaast zorgt de Multi V ook voor voldoende ventilatie en dat bevestigen de CO2-meters. “Te veel CO2 in de lucht zorgt voor concentratieverlies, maar met de komst van de pandemie kreeg het nog een andere connotatie. Vanaf 800 à 900 ppm (parts per million) kan je best verluchten, maar bij ons staat het CO2-niveau dankzij de ventilatie door onze LG-installaties nooit hoger dan 550 wat eigenlijk overeenstemt met het niveau in de buitenlucht en dus volkomen veilig is”, zegt Christophe Garnier.

Voor de beeldschermen opteerde Kohezie voor de UM3DF Series van LG. Ze plaatsten vijf 55 inch-schermen en vier 43 inch-schermen. In de ontvangstruimte speelt er eentje in portret modus het presentatiefilmpje van de coworkingspace af. Twee kantoren kregen er ook eentje om vergaderingen in goede banen te helpen leiden en die rol vertolken ook de schermen in de meeting- en seminarieruimtes. “Visuele ondersteuning is belangrijk voor de beste resultaten tijdens vergaderingen”, zegt Christophe Garnier. “Het gebruiksgemak van de UM3DF Series van LG is een absolute plus en qua beeldkwaliteit is LG top of the league. Op termijn willen we nog meer zulke schermen aankopen omdat ze hun nut bewijzen.”

Voordelen

De vele mogelijkheden van de LG UM3DF Series schermen worden voluit benut bij Kohezie. Niet alleen om briefings en vergaderingen met visuele aspecten op te leuken. “In de ontspanningsruimte hangt er ook eentje waar een PlayStation console aan gekoppeld is en in onze seminarieruimte is er ook eentje voorzien waarop de presentator zelf de presentatie kan volgen. Ze zorgen voor extra dynamiek in het hele gebouw. De interface van deze schermen is erg handig. We kunnen content eenvoudig wijzigen en ook een timer instellen.”

Duurzaamheid is ook één van de aspecten waar Kohezie rekening mee hield bij de keuze van hun klimaatsysteem en op dat vlak levert de LG Multi V hen een ideaal comfort voor een minimaal verbruik. “We gingen er vanuit dat een systeem met een warmtepomp ecologischer zou zijn en dat merken we ook effectief”, zegt Christophe Garnier. “De energierekeningen liggen lager en onze uitstoot is dus ook beperkt. Het is trouwens ook bijzonder handig dat we het systeem vanop afstand, zelfs vanop vakantie, kunnen monitoren en bedienen, dat zouden we echt niet meer kunnen missen. Door de buizen via het plafond te laten lopen, behouden we ook de ruimte in de lokalen met hoge plafonds die er een moderne industriële look bovenop kregen. Onze klanten zijn erg tevreden. Vooral op warme dagen zijn ze uitermate te spreken over de koeling. We merken zelfs dat een aantal mensen specifiek op zomerse dagen bij ons komen werken om te kunnen genieten van de koele kantooromgeving die we hen kunnen bieden.”

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG