Ga naar hoofdinhoud

LG brengt K.A.A. Gent in contact met zijn supporters en partners, dankzij flexibele IPTV-oplossingen

Achtergrond

K.A.A. Gent is een professionele voetbalclub die uitkomt in de Belgische Pro League A. De club speelt haar wedstrijden in de polyvalente Ghelamco Arena die naast voetbalwedstrijden ook zakelijke en andere evenementen faciliteert. Tijdens weekdagen vinden er ongeveer 400 evenementen per jaar plaats.
Het stadion biedt ruimte voor supporters en netwerkevents in skyboxes, verschillende lounges en VIP-ruimtes. Gezien de uiteenlopende bezoekers die de club verwelkomt, lopen ook de verschillende noden sterk uiteen.

Uitdaging

Na de bouw van het nieuwe stadion ging de club op zoek naar een nieuw videosysteem dat polyvalenter was dan het oude. K.A.A. Gent zocht een multifunctioneel en responsief systeem met televisietoestellen van hoge kwaliteit voor IPTV en advertentiemogelijkheden. Op het interne circuit moesten wedstrijden, interviews, publiciteit en messaging van brand partners en nog veel meer kunnen worden afgespeeld.

Oplossing

Samen met LG Business Solutions besloot K.A.A. Gent 180 toestellen te installeren uit het LG Hospitality-gamma. Deze werden opgehangen in de wandelgangen, skyboxes, lounges en VIP-ruimtes. Deze oplossing werd gekozen voor de mogelijkheid om een platform op te bouwen rond deze toestellen.


De selectie

De club installeerde een proefopstelling op het bestaande netwerk van het jeugdcomplex in Oostakker. Die test verliep vlekkeloos, waarna K.A.A. Gent besloot om de oplossing eveneens over te nemen in de gehele Ghelamco Arena.

Voordeel

Naast de geweldige kwaliteit van de schermen valt voornamelijk de betrouwbaarheid op. De responstijd op het netwerk is minimaal, wat een belangrijke factor is voor IP-oplossingen. Daarnaast is de club blij met de ondersteuning die LG biedt, zoals de overzichtelijke documentatie om de toestellen te kalibreren. Dankzij de technische bijstand die indien nodig wordt geleverd, zorgde LG Business Solutions voor een flexibel en robuust systeem.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG