Ga naar hoofdinhoud

LG steekt Château de Mirwart in een 21ste eeuw-jasje

Achtergrond

Boutique hotel Château de Mirwart is een historisch kasteel waar een hele geschiedenis schuilt. Helaas werd het kasteel vernield toen het in handen was van Luxemburg, maar de eigenaarsfamilie van het pand besloot de uitdaging aan te gaan en het kasteel in zijn oude glorie te herstellen door een hotel te openen bestaande uit 20 kamers en enkele suites.

Uitdaging

Meegaan met de tijd, dat moeten we allemaal. Ook het hotel mocht genieten van een restauratie. Wat een uitdaging betekende voor een gebouw uit de 11de eeuw. LG werd de gekozen partner om deze upgrade uit te voeren. Château de Mirwart heeft AC-IT gecontacteerd met de vraag om de dienst IPTV met LG Hospitality Smart TV te kunnen voorzien. Dankzij de innovatieve LG ID oplossingen, geniet de Château nu van een frisse wind.

Oplossing

Er werd een totale oplossing geboden waarbij een TV-aansluiting nodig was. Alle kamers van het hotel kregen een aanpassing op maat. Een architect zocht voor elke kamer een geschikte TV met de juiste schermgrootte. LG heeft hun behoeften geanalyseerd en stelden het juiste formaat scherm voor alle kamers. Het team van Château de Mirwart had een duidelijk doel voor ogen. Hierbij was het belangrijk dat de televisie past bij de suites in het kasteel én dat het receptieportaal voldoende informatie kon geven over het etablissement. Daarom werd er gebruik gemaakt van het grafisch charter van het kasteel op het portaal met keuzes tussen tv/radio/info over onder andere het hotel en het restaurant. De verschillende opties via het scherm, zorgen voor een handige tool.

19 kamers werden uitgerust met een Smart TV van LG, webOS met verschillende functies. De implementatie van het project betekende voor LG zeker een uitdaging. Toch is gelukt om het hele project volledig te finaliseren binnen een zeer strakke deadline Het was een leuke uitdaging om een technologische oplossing te bieden voor een gebouw nu in de 21ste eeuw, dat dateert uit de 11de eeuw.

Voordelen

“We zijn echt tevreden met het resultaat. Al van het begin tijdens het eerste gesprek met LG over het project tot nu het finaal eindproduct” besluit Elodie François van Chateau de Mirwart.

Meer weten over onze producten?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

 

privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG