Ga naar hoofdinhoud

Veilig streamen in hotels met LG Pro:Centric

Als hotelier wil je voor elke gast een prettig en zo comfortabel mogelijk verblijf garanderen. Om dit te realiseren is een systeem dat de veiligheid van persoonlijke data garandeert noodzakelijk. En dat het liefst op een eenvoudige manier. Zodat iedere hotelgast zonder problemen of risico’s een apparaat kan verbinden met de televisie in de hotelkamer.

Streamen in een handomdraai
Series of films, zoals Netflix of Videoland, streamen op de televisie is erg populair onder hotelgasten. Het gebruik van dongels en Chromecasts is dan ook sterk gestegen. Maar hoe maak je dit dan eenvoudig én veilig voor hotelgasten? De LG Pro:Centric-server biedt hierin de ideale oplossing. Het hospitalityplatform achter de TV maakt het niet alleen mogelijk om een welkomstboodschap en hotel informatie te delen via de TV. Ook maakt deze server streamen mogelijk dankzij de veilige verbinding van de originele Chromecast.

Maar hoe werkt dit dan precies? De gast hoeft alleen een QR-code te scannen die wordt getoond op het scherm en that’s it! Voor de hotelgast dus een fluitje van een cent. Met behulp van de SSID (Single Sign-on ID) QR-code worden alle beelden rechtstreeks naar de juiste Hotel-TV verzonden. Deze zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen het scherm van de TV en de telefoon of tablet. Zo komt de content van een gast niet per ongeluk terecht in de kamer van de buurman. Tegelijkertijd wordt er geen persoonlijke informatie opgeslagen, die blijft namelijk op de telefoon of tablet.

De gast als uitgangspunt
Het inzetten van de Pro:Centric-server betekent daarmee een hoop extra voordelen voor hotelgasten. Zo kunnen zij op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve wijze verbinding maken met de televisie voor het streamen vanaf hun persoonlijke device. Daarnaast zorgt de middleware van LG Pro:Centric ervoor dat iedere Chromecast veilig gebruik kan maken van het netwerk van de Hotel-TV, waarbij er tegelijkertijd voor gezorgd wordt dat er geen data achterblijft nadat de hotelgast is uitgecheckt. De aansluiting van de dongel wordt verborgen via een speciaal ontworpen beschermstuk. Hierdoor blijft de device continu aangesloten.

Met behulp van LG Pro:Centric wordt het streamen in hotels veilig én intuïtief. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Pro:Centric of Hotel-TV? Neem dan contact met Rob Boullart - Sales Manager Hospitality of kijk hier voor meer informatie.

| Leestijd:

Over de auteur

LG